HT MU 01 Huismussentil

Vraag een offerte aan voor dit product

Omschrijving

De huismussentil biedt nestgelegenheid aan de huismus en de ringmus (mezen maken ook gebruik van deze nestkast). De huismussentil is een zeshoekige voorziening die op een stalen mast geplaatst wordt. De til is opgebouwd uit drie ringen met nestkasten. In totaal biedt de til plaats aan 54 broedpaartjes huismussen. De huismussentil zelf is opgebouwd uit een stalen frame, bekleed met multiplex. Het dak is voorzien van bitumen. Alle naden worden afgedicht met lood. De onderzijde is geheel bekleed met modiwood. Dit is naaldhout dat een voorbehandeling heeft gehad. Het is verduurzaamd door het te verhitten in enkele stappen. Hierdoor is het onderhoudsvrij. Door weersinvloeden zal het wel vergrijzen.

Fundering
De fundering van de huismussentil bestaat uit minimaal 1 kubieke meter gewapend beton. In het beton worden 8 verzinkte haakankers (M20) gestort.

Mast
De huismussentil wordt geplaatst op een 7 meter lange gegalvaniseerde mast. Aan de onderzijde is deze mast voorzien van een voetplaat (600 x 600 x 15 mm) met vier schetsplaten. Het geheel is gegalvaniseerd.

Plaatsing

De mussentil kan overal geplaatst worden waar mussen voorkomen, in de stad, een dorp, tuinen, groenstroken, parken, industrieterreinen noem maar op. De mussentil biedt 54 nestplaatsen aan mussen. Ten bate van de mussen maar ook om vandalisme tegen te gaan is het raadzaam om rond om de paal en tegen de paal (stekelige) begroeiing te plaatsen. Er hoeft geen nestmateriaal toegevoegd te worden.

Onderhoud

De nestkasten van de mussentil kunt u openen om deze één keer per jaar schoon te maken als de jongen zijn uitgevlogen. Dit kunt u het beste doen in het late najaar als er (nacht)vorst is geweest. Jaarlijks moet ook de kwaliteit en stabiliteit de mussentil gecontroleerd worden. Vivara Pro heeft hiervoor speciale servicecontracten.

Prijs op aanvraag.

  • Vogelbescherming Nederland
  • Natuurpunt
  • Vogelbescherming Vlaanderen

Specificaties

Artikelnummer 90891
Buitenmaat (h x Ø) (cm) 135 (til) x 315
Materiaal Multiplex
Soort Huismus, Ringmus, Koolmees, Pimpelmees
Categorie Mussen, Mezen